Ryžová kaša Nomina 300g

Ryžová kaša Nomina 300g

Instantné kaše patria medzi potraviny s významnou nutričnou hodnotou a mimoriadne ľahkou stráviteľnosťou. Medzi prednosti patrí aj rýchla a ľahká príprava a variabilnosť použitia. Je bez cukru, bez konzervantov, aróm a farbív.

1,80 € s DPH

Výrobca: Nominal

Ryža patrí medzi hlavnú potravinu polovice svetovej populácie, pre ktorú predstavuje zdroj energie i dôležitých bielkovín. Ryža bola pestovaná v Indii a Číne už pred viac než 6500 rokmi. V Európe sa objavila okolo roku 1000 nl, do Čiech sa dostala v 16. storočia zo Španielska. Najväčšou zložkou ryže (minimálne 85%) sú zložené cukry, ktoré sa ukladajú v svalovom tkanive a slúži ako zdroj energie pre svaly a všetky telesné bunky.

Ryžový škrob sa veľmi pomaly trávi a trvalo uvoľňuje do krvi glukózu, je preto veľmi vhodnou potravinou pre diabetikov i redukčnú diétu. Ďalšími pozitívami je takmer nulové množstvo tuku a nízky glykemický index. Za veľmi hodnotnú je považovaná aj bielkovina ryža, ktorej koncentrácia sa pohybuje medzi 7-8% a jej kvalita je porovnateľná s arašidmi alebo šošovicou. Pre svoju ľahkú stráviteľnosť sa ryže používa na liečenie zaživacích problémov, od porúch trávenia až po divertikulitídu, pomáha upravovať mierne hnačky i zápchu. Neobsahuje glutén a je teda vhodná aj pre bezlepkovú diétu.

Bezlepkový výrobok:Obsah lepku nižší ako 10 mg na 100 g výrobku
Použité suroviny: 60% ryže, 40% kukuričná krupica


Základná príprava: Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu Nomina, až docielime požadovanú hustotu. Namiesto mlieka sa môže použiť horúca voda. Kašu je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom apod. Tiež je možné použiť kašu Nomina ako zahusťovadlo do omáčok a ciest a ďalej ako spojivo do zeleninových a ovocných zmesí.

Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzavreté v pôvodnom obale.
Trvanlivosť: Pri dodržaní skladovacích podmienok je trvanlivosť výrobku 12 mesiacov od dátumu výroby.

Balenie - hmotnosť: 300 g

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info