Panel používateľa

Pohánková kaša Nomina 300g

Pohánková kaša Nomina 300g

Pohánková kaša Nomina je bezlepková, vhodná aj pre celiakov. Instantné kaše patria medzi potraviny s významnou nutričnou hodnotou a mimoriadne ľahkou stráviteľnosťou. Medzi prednosti patrí aj rýchla a ľahká príprava a variabilnosť použitia. Je bez cukru, bez konzervantov, aróm a farbív.

2,50 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Nominal

Semená pohánky sú významným zdrojom vlákniny, železa, draslíka, fosforu, vápnika, medi a vitamínov. Najviac je táto obilnina cenená pre vysoký obsah rutínu, ktorý pôsobí liečivo na celý cievny systém.

Rutín má schopnosť spevňovať oslabená stenu ciev, upravuje krvný tlak a zmierňuje problémy s kŕčovými žilami. Účinok rutinu násobí vitamín C. Známy je liečebný účinok pohanky pri praskaniu žiliek v oku, tvári, pri zvýšenej krvácavosti, žalúdočných vredoch, črevných nádoroch alebo pri silnej a dlhotrvajúcej menštruácii.

Ďalšími dôležitými zložkami pohánky je napr vitamín cholín, ktorý regeneruje pečeňové bunky a napomáha odbúravanie tuku v pečeni a kyselina linoleová, ktorá znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Pohánka navyše obsahuje ľahko stráviteľnú bielkovinu (s vysokým obsahom podielu lysinu, tryptofánu, arginínu a kyseliny asparágovú), vďaka ktorej je ideálny pre bezlepkovú diétu aj pre jedálniček diabetikov. Vďaka svojmu vyváženému zloženiu je pohánka tiež ideálny pre tehotné ženy aj pre detoxikáciu celého organizmu.

Bezlepkový výrobok: Obsha lepku nižší ako 10 mg na 100 g výrobku

Použité suroviny: 100% pohanka lúpaná

Základná príprava: Do teplého mlieka pridávame za stáleho miešania kašu Nomina, až docielime požadovanú hustotu. Kašu je vhodné kombinovať s ovocím, orechmi, mliečnymi výrobkami, kakaom a pod Tiež je možné použiť kašu Nomina ako zahusťovadlo do omáčok a ciest a ďalej ako spojivo do mäsových, zeleninových a ovocných zmesí.
Skladovanie: Pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30 ° C, vždy uzavreté v pôvodnom obale.

Balenie - hmotnosť: 300 g

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info