Panel používateľa

Ivan čaj z listov a kvetov porciovaný

Ivan čaj z listov a kvetov porciovaný

Ivan čaj z listov a kvetov vrbovky úzkolistej porciovaný Obsahuje 70 stopových prvkov, vrátane významného množstva železa, horčíka, draslíka, sodíka a medi. Ďalej obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú ľahko absorbované telom a rýchlo dodajú energiu. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C (až 6 krát viac ako citrón). Okrem vitamínu C obsahuje čaj vitamíny B, obzvlášť dosť karoténu. V čaji sa nachádzajú aj bioflavonoidy, pektín a chlorofyl.

4,10 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Tento fermentovaný Ivan čaj z Komarice pochádza zo severu Ruska, z ekologicky čistej Archangeľskej oblasti, z údolia rieky Severná Dvina, ktorá ústi do Bieleho mora.

Ivan čaj obsahuje mnoho užitočných látok, ako je napríklad vitamín C, ktorého je tam trikrát viac ako v pomarančoch, ďalej obsahuje triesloviny, minerálne látky, ale najdôležitejšie sú flavonoidy, ktorých je v Ivan čaji omnoho viac ako v bežnom čaji.
Najznámejším flavonoidom, ktorý má priaznivý vplyv na krvné cievy, je rutín, tiež niekedy označovaný ako vitamín P a C2. Tento flavonoid znižuje kapilárnu krehkosť. Je dokázané, že iné flavonoidy obsiahnuté v Ivan čaji majú antioxidačný účinok a eliminujú voľné radikály.

Voľné radikály sa tvoria v organizme človeka pod vplyvom nepriaznivých faktorov ako je ultrafialové žiarenie, elektromagnetické polia, atď. Flavonoidy poskytujú ochrannú bariéru zdravým bunkám pred mutáciami. Chránia tkanivá organizmu pred poškodením spôsobeným nadmerným uvoľnením histamínu (látky, ktorá sa tvorí počas zápalu a alergie), čo poskytuje ďalšie možnosti pre liečenie astmy a alergických reakcií.

Uskutočnené testy vzoriek fermentovaného Ivan čaju a čierneho čaju v Centre certifikácie a kontroly kvality ministerstva zdravotníctva v Moskve ukázali, že fermentovaný Ivan čaj obsahuje viac vitamínu C, beta karoténu, flavonoidov ako čierny čaj.

Rubová strana kofeínu

Jednou z najpozoruhodnejších úžitkových vlastností Ivan čaju – vrbovky úzkolistej je úplná absencia kofeínu v jeho zložení.
Pod vplyvom kofeínu sa zrýchľuje srdcová činnosť a zvyšuje sa krvný tlak.V priemere po 40 minútach sa zlepšuje nálada v dôsledku uvoľnenia dopamínu, ale po 3 – 6 hodinách účinky kofeínu prechádzajú a nastáva únava, letargia, klesá práceschopnosť.
Kofeín má vplyv na mozgové bunky a núti ich spotrebovávať časť núdzových zásob energie.

Ešte akademik I.P.Pavlov zistil, že veľké dávky kofeínu spôsobujú vyčerpávanie nervových buniek. To znamená, že toto „pozvdvihnutie ducha" sprevádza zvýšená spotreba energie. Pri pravidelnej spotrebe kofeín vysáva z mozgu všetky sily. Keď vzniká v mozgu potreba siahnuť do energetických rezerv, aby sa vyrovnal s krízou, tak nedostatok energie rázne znižuje jeho efektívnosť. Eliminácia energetických zásob v mozgu v dôsledku konzumácie kofeínu je jednou z hlavných príčin súvisiacich s poruchou pozornosti.

Kofeín spôsobuje ešte jeden druh škodlivých účinkov na mozog. Nielen devastuje zásoby energie v mozgu, ale aj inhibuje aktivitu enzýmu hrajúceho kľúčovú úlohu v procese „formovania pamäti" v mozgových bunkách.

Kofeín je prírodné diuretikum. Núti organizmus odvádzať viac vody ako je obsiahnutej v nápoji. Okrem toho, tanín obsiahnutý v čaji (až do 18%) viaže nerozpustné zlúčeniny a odvádza z tráviacich orgánov vápnik, horčík, fosfor a ďalšie stopové užitočné prvky.

Kofeín zvyšuje srdcovú činnosť a zvyšuje motorickú aktivitu. Vďaka tomu sa zlepšuje cirkulácia krvi do tkanív. Človek cíti akoby príliv síl, zlepšuje sa mu nálada, zostrujú sa všetky orgány vnímania. Ale to je len na krátky čas a dávku je potrebné znovu opakovať.

Dnes už všetci vedia, čo je to kofeín, ale bohužiaľ nie každý je oboznámený s jeho priamymi kontraindikáciami. Kofeín je zakázaný pri nespavosti, hypertenzii, ateroskleróze, glaukóme, organických ochoreniach kardiovaskulárneho systému, atď.

Kofeín sa nachádza v indickom, anglickom a čínskom čaji!

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, čaj obsahuje viac kofeínu ako káva. Pokiaľ jedno espresso pripravené zo 100 % Arabiky obsahuje iba 1,2 % kofeínu, tak v jednej šálke kvalitného čierneho čaju podiel kofeínu môže byť až 4 % – podľa kvality čaju.

Dôležitý je nielen druh čaju, ale aj spôsob prípravy čaju, vrátane teploty čaju pri zalievaní. Čím má voda viac stupňov, tým sa aktívnejšie uvoľňuje kofeín. Množstvo kofeínu tiež závisí od doby lúhovania čaju, čím je dlhšia doba, tým viac kofeínu sa uvoľní do šálky.

Výluh Ivan čaju si uchováva svoje vlastnosti a vôňu celé tri dni.

V Ivan čaji nie je kofeín, purínové látky a kyselina šťaveľová, ktoré sú jedným z hlavných vinníkov metabolických porúch. Ľudia, ktorí pravidelne pijú Ivan čaj sa stávajú viac vyrovnanými, pociťujú ľahkosť a pokoj, pritom Ivan čaj závislosť nespôsobuje.

Hmotnosť: 75g

Výrobca: IOLA EKO, Moskva, Rusko

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie