Čakankové sladidlo Klasik - 350 g

Čakankové sladidlo Klasik - 350 g

Sladidlo novej generácie Klasik vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky.Prírodné sladidlo s podielom vlákniny 62 %. Toto sladidlo je zdravšia alternatíva pre každého, pretože obsahuje až 4x menej cukru ako agávový sirup a javorový sirup.

7,90 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Čakankový sirup

obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup...), preto je veľmi vhodný pri redukčnej diéte. Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu Originál vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob, čo napomáha k zníženiu telesnej hmotnosti.

Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek. A je tu ešte jedna úplne unikátna vlastnosť - sirup je schopný čiastočne alebo úplne nahradiť aj pokrmový tuk! Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva danej nahradením cukru, ale navyše prináša aj zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o sto percent!Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako u medu, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1g sirupu približne 4 g tuku.

Vláknina je významná zložka potravy, ktorá je sama ťažko stráviteľná. Existujú dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Rozpustná vláknina má schopnosť absorbovať vodu, napučiavať a v tráviacom trakte fermentuje, preto môže byť zdrojom energie. Reguluje trávenie tukov a sacharidov, viaže na seba vodu a tým naberá na objeme. To vedie k pocitu nasýtenia. Z väčšej časti je živinou pre mikrobiálnu flóru v tráviacom trakte, pôsobí teda ako tzv. prebiotikum. Nerozpustná vláknina v tráviacom trakte nefermentuje, nie je zdrojom energie. Zväčšuje objem obsahu v črevách a skracuje dobu, po ktorú tam zostáva potrava. Najmä priaznivo sa uplatní v hrubom čreve, kde sa vďaka zväčšeniu objemu stolice nariedia odpadové látky, ktoré vznikli pri trávení. Tie potom ľahšie opúšťajú tráviaci trakt, ktorý je tak po kratšiu dobu vystavený styku s potenciálne nebezpečnými látkami.

Ako prispieva konzumácia čakankového sirupu k vstrebávaniu vápnika?
Len približne 30 % vápnika, ktorý dostávame do tela prostredníctvom potravy, je úplne absorbovaný organizmom. Zbytok je z tela vylúčený von.

Rozpustná vláknina, ktorá sa nachádza v extrakte z čakanky až v 71% množstve, sa dostáva nestrávená až do hrubého čreva, kde je čiastočne alebo úplne fermentovaná črevnými baktériami. Počas fermentácie vznikajú rôzne produkty, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a plyny. Práve kombinácia účinkou fermentačného procesu a vytvorených vedľajších produktov zvyšuje vstrebávaciu funkciu hrubého čreva pre vápnik.

Čakanka obyčajná je veľmi cenenou liečivou bylinou ľudového liečiteľstva. Odpradávna sa využíval aj koreň z čakanky, ktorý dobre vysušený a rozdrvený nahrádzal kávu – cigóriu.

Čakanka môže pomôcť aj pri liečbe gastritídy, obličkových a žlčníkových kameňov, angíny, žltačky a kožných zápalov.

Benefity používania čakankového sirupu:

- Vysoký obsah prospešnej vlákniny 71 %
- Glykemický index < 5
- Obsah cukru menej ako 5 %
- Bez lepku, laktózy a konzervantov
- Len 161 kcal na 100 g
- Úplná náhrada vysokoenergetických cukrov
- Čiastočná náhrada tuku, napr. pri pečení, kedy môže nahradiť až 100 % tukových produktov

Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min. 98 %), zvlhčovacia látka glycerol, karamel.

Hmotnosť:350g

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info