Panel používateľa

Čakankový sirup Originál - 700 g

Čakankový sirup Originál - 700 g

Čakankový sirup Je sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a glykemickým indexom menším ako 5.

11,50 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Čakankový sirup

Je sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a glykemickým indexom < 5. Čakankový sirup Originál obsahuje len 5 % sacharidov, čo je 10 - 15x menej ako obsahuje agávový sirup a javorový sirup.

Čakankový sirup

obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup...), preto je veľmi vhodný pri redukčnej diéte. Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu Originál vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob, čo napomáha k zníženiu telesnej hmotnosti.

Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek. A je tu ešte jedna úplne unikátna vlastnosť - sirup je schopný čiastočne alebo úplne nahradiť aj pokrmový tuk! Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva danej nahradením cukru, ale navyše prináša aj zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o sto percent!Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako u medu, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1g sirupu približne 4 g tuku.

Vláknina je významná zložka potravy, ktorá je sama ťažko stráviteľná. Existujú dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Rozpustná vláknina má schopnosť absorbovať vodu, napučiavať a v tráviacom trakte fermentuje, preto môže byť zdrojom energie. Reguluje trávenie tukov a sacharidov, viaže na seba vodu a tým naberá na objeme. To vedie k pocitu nasýtenia. Z väčšej časti je živinou pre mikrobiálnu flóru v tráviacom trakte, pôsobí teda ako tzv. prebiotikum. Nerozpustná vláknina v tráviacom trakte nefermentuje, nie je zdrojom energie. Zväčšuje objem obsahu v črevách a skracuje dobu, po ktorú tam zostáva potrava. Najmä priaznivo sa uplatní v hrubom čreve, kde sa vďaka zväčšeniu objemu stolice nariedia odpadové látky, ktoré vznikli pri trávení. Tie potom ľahšie opúšťajú tráviaci trakt, ktorý je tak po kratšiu dobu vystavený styku s potenciálne nebezpečnými látkami.

Ako prispieva konzumácia čakankového sirupu k vstrebávaniu vápnika?
Len približne 30 % vápnika, ktorý dostávame do tela prostredníctvom potravy, je úplne absorbovaný organizmom. Zbytok je z tela vylúčený von.

Rozpustná vláknina, ktorá sa nachádza v extrakte z čakanky až v 71% množstve, sa dostáva nestrávená až do hrubého čreva, kde je čiastočne alebo úplne fermentovaná črevnými baktériami. Počas fermentácie vznikajú rôzne produkty, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a plyny. Práve kombinácia účinkou fermentačného procesu a vytvorených vedľajších produktov zvyšuje vstrebávaciu funkciu hrubého čreva pre vápnik.

Čakanka obyčajná je veľmi cenenou liečivou bylinou ľudového liečiteľstva. Odpradávna sa využíval aj koreň z čakanky, ktorý dobre vysušený a rozdrvený nahrádzal kávu – cigóriu.

 Čakanka môže pomôcť aj pri liečbe gastritídy, obličkových a žlčníkových kameňov, angíny, žltačky a kožných zápalov.

Benefity používania čakankového sirupu:

- Vysoký obsah prospešnej vlákniny 71 %
- Glykemický index < 5
- Obsah cukru menej ako 5 %
- Bez lepku, laktózy a konzervantov
- Len 161 kcal na 100 g
- Úplná náhrada vysokoenergetických cukrov
- Čiastočná náhrada tuku, napr. pri pečení, kedy môže nahradiť až 100 % tukových produktov

Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min. 98 %), zvlhčovadlo glycerol, karamel, sukralóza (0,01 %).

Hmotnosť:650g

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie