Kakaové bôby Bio

Kakaové bôby -odroda Criollo 100g

Fair Trade produkt

 

Kakao sa radí medzi tzv, superfoods '. Obsahuje približne 300 chemicky identifikovateľných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.

Kakao obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov a antioxidantov.

Je hlavne primárnym zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdcových chorôb.

4,20 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: Cefra s.r.o.


Nepražené surové kakaové bôby su tá pravá najčokoládovejšia čokoláda na svete. Obsahuje široké spektrum hodnotných výživných látok v prírodnej podobe neznehodnotené tepelnou ani žiadnuo inou úpravou.
Možno ich použiť v rade chutných čokoládových receptov, alebo sa len tak nechať unášať lahodnou čokoládovo-horkou chuťou čistého kakaa.

Masovo produkovaná čokoláda vzniká pražením, skvapalňovaním, mletím a následným zmiešaním kakaových bôbov s rafinovaným cukrom, aditívami, mliečnymi práškami, hydrogenovanými tuky, konzervanty a inými dodatkami az pôvodných hodnôt nezostáva prakticky nič. Naopak, vďaka cukru a aditívam vzniká veľa prázdnych kalórií a psychických závislostí.

Najlepšou cestou ako využiť výživných hodnôt kakaa, a že ich nie je málo, je konzumovať ho v tej najčistejšej podobe ako ho vytvorila Matička Príroda, v podobe nepražených kakaových bôbov.

Kakao sa radí medzi tzv, superfoods '. Obsahuje približne 300 chemicky identifikovateľných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.

Kakao obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov a antioxidantov.

Je hlavne primárnym zdrojom horčíka a organickej síry v prírode, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdcových chorôb.

Podľa vedeckých výskumov je tiež kakao najbohatšou plodinou na antioxidanty, obsahuje približne 10% flavonoidných antioxidantov, čo je 2x viac než červené víno a 3x viac než zelený čaj. Je to tiež 20x viac než v praženom štandardnom kakaovom prášku dostupnom na trhu. Antioxidanty v surovom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.
Krajina pôvodu: Peru

Hmotnosť: 100g

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info