Menu
Pšeno 500 g Bio
Pšeno je vlastne lúpané proso siate, úžasným všestranným pokrmom. Z nutričného hľadiska vyniká pšeno najmä obsahom železa, horčíka, kremíka, fosforu, mangánu a vitamínov B - najmä B1 B2. Je prirodzene bezlepkové a bohaté na vlákninu. Patrí medzi najmenej alergizujúce potraviny. Podľa čínskej medicíny posilňuje ľadviny, slinivku, slezinu a žalúdok. Čítajte viac

Skladom

2,50 €

Výrobca: bio nebio

Popis

Pšeno 

Či ako príloha (trebárs k paradajkovej omáčke), závarka do polievky, ako kaša (pridáme viac vody), základ šalátov (trebárs namiesto kuskusu), náplňou, fašírok a sladkých nákypov, alebo vyprážané so zeleninou a mäsom v ázijskom štýle, pšeno nesklame.

Populárne pšenové guličky získame ""zlepením"" vareného pšena, medu, kokosu, trošky vody a hrozienok dohromady v pomere, ktorý nám chuťovo vyhovuje. Môžeme pridať aj kokosové mlieko, kúsok masla, kakao, miesto kokosu oriešky a podobne. Zo zmesi tvoríme gule, ktoré obalíme v kokose či orieškoch a necháme vychladnúť.

Je nutné pšeno premývať ? Väčšina slovenských návodov na prípravu volá po preplachovaní pšena horúcou vodou, kým anglosaské zdroje hovoria: pšeno maximálne prepláchnite studenou vodou. Pátrali sme preto, či je skutočne nutné pšeno pred varením spariť. Pšeno je vhodné pred varením preplachovať studenou vodou, kým z pšena neodteká číra voda. Nie je však nutné ich spariť, ak nám nevadí ľahučko pálčivá chuť. Nejedná sa o horkosť, ale podobnú chuť, ktorá nám v krku zostáva po mladom olivovom oleji. Túto chuť spôsobujú látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú na povrchu pšena a chuť nie je po prepláchnutí studenou vodou príliš výrazná. Sparením pšena sa jej zbavíme prakticky úplne. Hovoríme tu však o čerstvom pšene. Problém pšena je, že pomerne rýchlo žltne. Je teda žiaduce ho čo najskôr po zakúpení spotrebovať a zbytočne neskladovať. Žlknúce pšeno spoznáme podľa toho, že horkne. Sparením horúcou vodou sa horkosti síce zbavíme, ale lepším riešením je konzumovať len čerstvé pšeno, ktoré ma ešte ďaleko do konca minimálnej trvanlivosti. Keď už neskonzumujeme celý sáčok naraz, môžeme pšeno uložiť dobre zabalené v chladničke - rozhodne mu to neuškodí.

Takže záver znie: Prepláchnutie studenou vodou stačí, ak je pšeno čerstvé a nevadí nám ľahko pálčivá chuť, horúcou vodou preplachujeme, ak nám táto chuť vadí.

HMOTNOSŤ: 500 g

KRAJINA PÔVODU: Ukrajina

PRÍPRAVA: Pšeno sparíme horúcou vodou, prepláchneme studenou vodou a varíme v pomere 1:1,8 (pšeno : voda) na miernom ohni, kým sa voda nevstrebe (cca 15 minút).

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Pšeno 500 g Bio
Pšeno 500 g Bio

2,50 €

Nový komentár

Kontrolný kód

i

PREDAJŇA - Otváracie hodiny :

Pondelok: 10.00 - 12.00 13.00 - 18.00

Uotorok: 10.00 - 12.00 13.00 - 18.00

Streda: 10.00 - 12.00 13.00 - 18.00

Štvrtok: 10.00 - 12.00 13.00 - 18.00

Piatok: 10.00 - 12.00 13.00 - 17.00

Sobota: Zatvorené

Predajňa - Kontaktná osoba: Ing. Mária Krčmáriková

mobil: +421 905 657 169

Prihlásenie

Zabudnuté heslo

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Nákupný košík