Quinoa
je excelentným zdrojom minerálnych látok a bielkovín. Obsahuje všetkých 8 základných aminokyselín, rovnako ako potraviny živočíšneho pôvodu. Vyšší je hlavne obsah lzyínu, histidínu, metionínu a cysteínu.
Z minerálnych látok je tiež dobrým zdrojom vápnika, železa, fosforu, draslík, zinok a vitamínov skupiny B a E
HMOTNOSŤ: 250 g
KRAJINA PÔVODU: Bolívia
PRÍPRAVA: Quin prepláchneme studenou vodou a varíme podobne ako ryžu. Necelé 2 hrnčeky vody a 1 hrnček quinoa privedieme k varu a varíme 15 - 20 min ""na skus"" podobne ako cestoviny al dente.
POUŽITIE: Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, ak príprave sladkých kaší a nákypov.
Nový komentár