Celé ľanové semienko sa používa ako dekorácia chlebov a pečiva, ktorým zároveň dodáva príjemnú textúru. Tiež dodajú jedlu ľahko orieškovú chuť. Nutrične sú hodnotnejšie mleté semienka, ktoré naše telo dokáže dobre spracovať.
Použitie: Používa sa do chleba, jogurtu a ako posyp pečiva, čerstvo namleté ??do sladkých ciest, polievok, zeleninových zmesí a marinád na mäso.
Výživové informácie: Ľanové semienka obsahujú cenné omega 3 esenciálne mastné kyseliny, vysoké množstvo vlákniny a srdcu prospešné lignany.
Semienka si doma namelieme napríklad na mlynčeku na mak alebo múku, ale vždy ich radšej po zomletí ihneď spotrebujeme. Namleté semienka totiž veľmi rýchlo žltnú - doslova v priebehu niekoľkých dní. Ak už skutočne nemôžeme všetky namleté semienka spotrebovať ihneď, tak ich uchovávame v chladničke v dobre uzavretom obale a rýchlo spotrebujeme.
HMOTNOSŤ: 300 g
KRAJINA PÔVODU: Čína
Nový komentár