Wakame sú veľmi obľúbené pre ich jemnú a krehkú textúru - prostredná žilnatina je pevná, ale listy sú oveľa jemnejšie a môžu byť konzumované aj surové ako šalát, tento mix štruktúr má veľmi príjemnú chuť. Veľmi dobré sú hlavne v polievkach ale aj ako príloha k mäsu, alebo k omáčkam.
Riasy Wakame sú bohaté na bielkoviny, vlákninu, vápnik, jód, horčík, zinok. Ako mnohé iné morské pochúťky, i oni znižujú výskyt rakoviny. Napomáhají pri čistení krvi a stien čriev.
V cievach odbúravajú cholesterol z tepien, žil a vlásočnic (tuky a hlieny pri konzumáci mäsa) a zvyšují ich pružnosť. Tiež sa používajú na podporu imunitného systému. Zbavujú telo ťažkých kovov, chemických zbytkov a radioaktivity. Vďaka vysokému obsahu minerálov alkalizujú krv. Pri pravidelnom používání zlepšujú krevný tlak, alergie, reumatismus i nervové poruchy.
Príprava: Namočte riasy do studenej vody na 10-15 minút. Môžete povariť vo vriacej vode 20 minút alebo môžete konzumovať surové.
Hmotnosť : 50g
Pôvod: Japonsko
Nový komentár