Javorový sirup sa známkuje podľa farby, a tým aj chuti. Čím svetlejšia farba, tým jemnejšia menej intenzívna vôňa a chuť, a tým drahší sirup.
Grade A (Canada No. 1 Light) je veľmi svetlý jemný a luxusný sirup, vhodný ako darček.
Grade B (Canada No. 2 Medium) je svetlý javorový sirup, menej intenzívny javorovej chuti.
Grade C (Canada No.2 Amber) je najobľúbenejší medzi Európanmi a má príjemnú javorovú chuť.
Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný na pečenie a pre gastronómiu.
POUŽITIE: Grade C je vhodný na stolové použitie i na varenie. Hodí sa na dochutenie už hotových pokrmov: na palacinky, lievance, na biely jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháre. Javorovým sirupom môžete pri varení a pečení nahradiť biely cukor v pomere 3 diely sirupu za 4 diely cukru.
Zákazníkom niekedy pripadá pravý javorový sirup príliš riedky. V predaji sú aj "nepravé" sirupy, ktoré namiesto 100%-nej koncentrovanej javorovej šťavy obsahujú cukor, glukózový sirup, kukuričný sirup, umelé arómy, farbivá atď. Tieto výrobky sú zvyčajne hustejšie ako pravý javorový sirup. Nemali by však byť nazývané javorovým sirupom (obvykle sú) a mali by byť ďaleko lacnejšie, než pravý javorový sirup
VÝŽIVOVÉ INFORMÁCIE: Okrem sacharózy obsahuje vitamíny radu B, vápnik, železo a stopové množstvá ďalších minerálnych látok.
100 ml (= 132 g) obsahuje v priemere:
Energia: 351 kcal / 1493 kJ
Bielkoviny: 0 g
Sacharidy: 87,8 g
Tuky: 0 g
Draslík: 198 - 290 mg
Vápnik: 53 - 132 mg
Horčík: 13 - 40 mg
Mangán: 1 - 11 mg
Fosfor: 7 - 16 mg
Železo: 0,1 - 2 mg
Niacín (PP): 28 ?g
Vitamín B5: 60 ?g
Vitamín B2: 6 ?g
Vitamíny B6, H a A: stopy
OBJEM: 250 ml
KRAJINA PÔVODU: Kanada
Nový komentár