Berry Fusion Power-200 g

Berry Fusion Power-200 g

Vysoko sotisfikovaná zmes pri nízkych teplotách šetrne sušených výťažkov a štiav v práškovej forme: Acai Berry, divoká brusnica, divoká čučoriedka, kanadská brusnica, arónia, granátové jablko, acerolla, goji. Bez prídavných látok, konzervantov a sladidiel. Prípravok Berry Fussion Power odporúčame užívať ako prevenciu proti civilizačným chorobám, na posilnenie imunity, podporu srdcovo cievneho systému, alebo ako doplňujúcu terapiu. Výrobok môžu užívať aj športovci, neobsahuje žiadne zakázané dopingové látky

17,20 € s DPH

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: W.Behrens

Produkt s vysokým obsahom antioxidantov 100.000 ORAC/100g je jedinečná, synergicky pôsobiaca zmes výřažkov a štiav. Sotisfikovaný pomer jednotlivých plodov použitých vo výrobku zostavený podľa výsledkov dlhodobého výskumu finskeho vedca Dr. Jussi-Pekka Rauha PhD., zabezpečuje optimálny a vyvážený zdroj antioxidantov. Výrobok Berry fusion power obsahuje vo veľkej koncentrácii široké spektrum polyfenolických látok, ako flavonoidy, antocyanidiny a resveratrol. Rastlinné antioxidanty sa podieľajú na eliminácii nežiaducich účinkov voľných radikálov a zabraňujú poškodeniu buniek. Zohrávajú dôležitú úlohu v prevencii chronických ochorení, ako sú napríklad srdcovocievne ochorenia, vysoký krvný tlak, znižujú riziko vzniku infarktu pri zvýšenom strese a nesprávnej životospráve. Zvyšujú ochranu aj v prípade zvýšeného rizika škodlivých vplyvov prostredia. Samotné antioxidanty zlepšujú vstrebávanie a účinnosť vitamínov, hlavne vitamínu E a C, ktoré ú známe ako významné antioxidanty. Prípravok pôsobí na bunkovej úrovni a má významný prínos pri prevencii nádorových ochorení.

Zloženie Prípravku Berry Fussion power

Vysoko sotisfikovaná zmes pri nízkych teplotách šetrne sušených výťažkov a štiav v práškovej forme: Acai Berry, divoká brusnica, divoká čučoriedka, kanadská brusnica, arónia, granátové jablko, acerolla, goji. Bez prídavných látok, konzervantov a sladidiel.

Stačí denne užiť jednu dávku Berry fusion Power, 5 gramov antioxidantami nabitej zmesy štiav a výťažkov z tropických a lesných plodov spracovaných najšetrnejšou technológiou vákuového sušenia pri nizkej teplote 3°C, aby ste dodali telu dennú dávku antioxidantov v hodnote 5000 ORAC.

Účinky antioxidantov v Berry Fussion Power:

prevencia a podpora liečby rakoviny

prevencia srdcovo - cievnych ochorení

spomaľujú starnutie na bunkovej úrovni

ochrana tráviaceho traktu

protizápalové účinky

podpora a zvýšenie výkonnosti mozgu

zníženie tvorby obličkových kameňov

podpora imunitného systému

ochrana pred infekciou močových ciest

podpora zrakového ústrojenstva

Odporúčané užívanie:

Preventívne denne užiť 5 - 10 g 1-2 čajové lyžičky, priebežne po dobu 4-6 mesiacov. Prípravok je možné užívať aj trvale.
Najlepší účinok dosiahnete pri sublinguálnom podávaní, t.j. 1 lyžičku prášku nechajte rozpustiť v ústach a cmúľať pod jazykom. Keď ho chvílu podržíte v ústach, urýchlite vstrebávanie cez ústnu sliznicu, čo je podľa najnovších výskumov najefektívnejší spôsob vstrebávanie učinných antioxidačných látok. Môžete užívať aj ako ako osviežujúci nápoj, 1čajová lyž. 5g/100 mll čistej vody, alebo pridaný do bieleho jogurtu, ovsenej kaše, cereálií a pod.

Berry Fusion Power neobsahuje žiadne prímesi, ani konzervačné látky. Nová sušená forma je najefektívnejší spôsob spracovanie prírodných látok bez potreby konzervantov. Má prirodzenú mierne kyslú až trpkú chuť, ktorá je znakom jeho čistoty.

Význam antioxidantov pre ľudský organizmu

V ľudskom tele prebieha denne množstvo metabolických reakcií, pri ktorých vznikajú vedľajšie produkty spôsobujúce oxidatívny stres (škodlivé látky, voľné radikály). Denne dochádza k odumretiu milónov buniek a zároveň vznikajú a obnovujú sa nové. Z okolia sa do nášho organizmu dostávajú škodlivé látky a v nemalej miere si sami z dôvodu zlej životosprávy a stresu spôsobujeme vznik ďalších. V ľudskom organizme denne vznikajú stovky buniek, ktoré sú potenciálne zdrojom vzniku nádorových buniek. Imunitný systém chráni organizmus práve pred škodlivými látkami (vyhľadáva a deaktivuje ich). Ak je však imunitný systém oslabený, škodlivé látky sa hromadia a organizmus nie je schopný ich likvidovať. Príčin môže byť niekoľko. Sú to najmä škodlivé látky z prostredia (potrava, kontakt s karcinogénnymi látkami, radiačné účinky), ktoré spôsobujú v tele vznik viac chybných buniek ako ich je organizmus schopný zlikvidovať. Ale aj každodenný stres znižuje imunitu a obranyschopnosť organizmu. Pri strese uvoľňujú žľazy z vnútornou sekréciou do krvi množstvo látok a hormónov zvyšujúcich výkon organizmu. Ak je tento stav dlhodobý, dochádza k vyčerpaniu a oslabeniu organizmu. Vtedy je telo vystavené nebezpečenstvu vzniku civilizačných chorôb a hlavne nádorových ochorení. Voľné radikály poškodzujú telesné tkanivá tým, že sa snažia zo zdravých buniek odobrať chýbajúce atómy kyslíka a spôsobujú tým oxidatívny stres. Poškodené bunky potom vedú k vzniku civilizačných chorôb. Antioxidanty (polyfenolické zlúčeniny) sú stabilné molekuly, ktoré sa pripájajú k nestabilným oxidantom (voľným radikálom) a likvidujú ich. Odborníci radia prijímať denne ovocie a zeleninu, ktoré sú hlavnými zdrojmi antioxidantov. Denný príjem antioxidantov odporúčajú cca 5000 jednotiek ORAC (Oxigen radical absorbance capacity). Podľa výskumov je priemerná denná dávka v súčasnosti iba ca 1800 ORAC. Je to spôsobené nevhodným zložením stravy, ale aj nedostatkom vitamínov a antioxidantov v bežne dostupných komerčných potravinách.

O polyfenolických zlúčeninách (rastlinných antioxidantoch)

V bobuľových plodoch vznikajú v priebehu ich rastu a dozrievania prírodné látky (polyfenoly), ktoré ich chránia pred vonkajšími účinkami prostredia (slnečné žiarenie, chemické látky, plesne, škodcovia a iné). Vedci už v mnohých štúdiách potvrdili priaznivé účinky týchto látok na ľudský organizmus. Polyfenoly tvorí komplex 516 známych látok: Najznámejšie z nich sú flavonoidy, (anthocyaniny, isoflavonoidy, flavony, flavonoly), fenolické kyseliny a lignany. Nachádzajú sa v každej rastline, ale v rôznych množstvách a zložení. Neexistuje jediná ideálna rastlina, alebo plod, ktorý by obsahoval vyvážené a účinné množstvo všetkých týchto látok. Vedci definovali zloženie polyfenolov a ich účinkov takmer vo všetkých významných plodoch a rastlinách. Z nich sa dajú pomocou moderných šetrných technológií získať výťažky pohaté na polyfenolické látky, (antioxidanty). Vedecké skúmanie jednotlivých plodov potvrdilo značné rozdiely v ich zložení. Po 3 rokoch výskumu fínsky vedci stanovili ideálnu zmes plodov, ktorá poskytujú optimálne zloženie antioxidantov a pri pravidelnom užívaní môžu zdvojnásobiť množstvo antioxidantov v krvi

Okrem už spomínaných antioxidačných a protirakovinových účinkov môžeme vyzdvihnúť antibakteriálne a antivírusové účinky, schopnosť ochrany pečene, obmedzenie vzniku zubného kazu, iniciovanie tvorby epitelových buniek pokožky pri popáleninách. Polyfenolické zlúčeniny majú pozitívny účinok hlavne v črevnom a obehovom systéme. Viažu sa na voľné radikály, blokujú oxidáciu mastných kyselín v bunkovej stene a znižujú oxidáciu LDL cholesterolu (zlého cholesterolu), t.j. znižujú pravdepodobnosť výskytu aterosklerózy. Zlepšujú prietok krvi srdcom, zvyšujú pružnosť cievných stien, čím priaznivo ovplyvňujú srdcovocievny systém. Znižujú zhlukovanie krvných doštičiek a tým riziko vzniku trombózy. Môžu pozitívne vplývať aj pri chorobách ako je diabetes, anémia, poruchy imunitného systému a mnohých iných.
Zdravotné účinky polyfenolov bližšie

Rakovina: Polyfenoly sa ukazujú ako nádej pre liečbu rakoviny, pretože okrem iných antioxidantov obsahujú unikátne látky, ako pterostilben (výborný prostriedok pre liečbu rakoviny hrubého čreva a rakoviny pečene) a kyselinu ellagickú, ktorá v súlade s antocyanínmi a ďalšími antioxidantmi môže pomáhať pri prevencii a liečbe rakoviny (prsníkov, prostaty, žalúdka a iných).

Srdcovo cievne ochorenia: polyfenoly podporujú kardiovaskulárny systém viacerými spôsobmi. V opakovaných štúdiách zloženia krvi pri príjme (2 dávok flavonoidov denne počas 2-3 mesiacov) boli preukázané znížené hodnoty krvného tuku, zníženia celkového cholesterolu, zvýšenia HDL cholesterolu a zníženie trigliceridov. Bolo tiež dokázané, že pomáhajú chrániť zložky krvi a steny ciev pred oxidáciou a poškodením, ktoré môže viesť k usadzovaniu a upchávaniu ciev.

Spomalenie starnutia: Ak vynecháme genetický faktor, u ktorého nie je zrejmé riešenie a ak vezmeme do úvahy vplyv voľných radikálov na starnutie, potom polyfenoly sú pre nás najjasnejším zábleskom nádeje, pretože majú výraznú antioxidačnú schopnosť absorbovať voľné radikály a obnovovať poškodené bunky hlavne vďaka antocyanidinovým pigmentom.

Mozgové funkcie, pamäť, Alzheimerova choroba: aj tu platí, že pomáhajú hlavne antioxidačné vlastnosti polyfenolov. Flavonoidy zlepšujú výkonnosť mozgu pri mentálnej činnosti. Antocyaníny môžu zabrániť vzniku a liečiť neurotické poruchy tým, že bránia degenerácii a smrti mozgových neurónov a tým obnovujú zdravie centrálneho nervového systému. Je úžasné, že polyfenolické látky môžu do značnej miery aj liečiť problémy, ako je Alzheimerova choroba. Dokonca sú schopné aj uzdraviť už poškodené mozgové bunky a neuróny tkanív a tým zvýšiť a predĺžiť mentálnu výkonnosť. To má význam hlavne pri namáhavej duševnej práci a učení.

Protizápalové účinky: Bolo preukázané, že polyfenoly (flavonoidy, fenolické kyseliny) poskytujú dôležité protizápalové účinky pre náš kardiovaskulárny systém a pre mnoho častí tráviaceho traktu (vrátane úst, ďasien, žalúdka a hrubého čreva). Je to dané štruktúrou polyfenolov, ktoré sú zvlášť účinné pri znižovaní rizík nežiadúcich zápalov.

Imunita: polyfenolické antioxidanty, ako flavonoidy antocyaníny, fenolické kyseliny a triesloviny majú veľký účinok na imunitný systém. Pôsobia anti bakteriálne, ako aj pomáhajú oslabenému imunitnému systému odstraňovať voľné radikály.

Infekcie močových ciest: Budovanie kolónií niektorých baktérií, ako napr. E-coli po obvode vnútorných stien močových ciest je zodpovedné za infekcie, čo vedie k zápalom, páleniu pri močení a ďalším komplikáciám. Tu môžu byť prospešné práve špeciálne fenolycké látky, katechíny typu A, ktoré tlmia rast týchto baktérií. proanthocyanidiny (PAC) najmä v brusniciach majú špeciálnu štruktúru (typ väzby), ktoré sťažujú určitým typom baktérií ich zachytenie sa v močových cestách. Sem patria aj patogénne (infekciu spôsobujúce) kmene E. coli, jeden z najčastejších mikroorganizmov podieľajúcich sa na zápaloch močových ciest. Tým, že sťaží nežiadúcim baktériám, ako je E. coli uchytiť sa na močových cestách, proantocyanidiny bránia rozšíreniu baktérií, ktoré môžu viesť k akútnej infekcii.

Starostlivosť o oči a makulárna degenerácia: polyfenoly sú jednou z najlepších alternatív k okuliarom, kontaktným šošovkám a očným kvapkám. Vzhľadom na ich antioxidačné schopnosti, môžu zabrániť, spomaliť očné problémy, ako sú makulárna degenerácia, šedý zákal, krátkozrakosť a ďalekozrakosť, suché oči a infekcie. Makulárna degenerácia je vážny problém, kedy sa sietnica oka postupne degeneruje, nakoniec môže viesť k úplnej alebo čiastočnej slepote. Modré plody obsahujú špeciálne skupiny antioxidantov tzv. karotenoidov (luteín, astaxantín a i.), flavonoidov (rutín, resveratrol, quercetin i.), ako aj vitamíny C a E, selén, zinok a fosfor, ktoré sú veľmi prospešné a nevyhnutné pre očné zdravie.

Hmotnosť : 100 g

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info