Zelené potraviny nám pomáhajú

 

Rýchle vyhľadávanie

Názov:
Hľadať v popise:
 

Zelený jačmeň a chlorella pyrenoidosa - zelené potraviny

                                                     
Je zjavné, že jedným z paradoxov našej civilizácie je, že bojuje súčasne s nadváhou a nutričnou podvýživou. Tak u jednotlivcov, ako aj v globálnom slova zmysle - niekde je nadbytok a inde zas nedostatok... a hoci vo vyhranených prípadoch dokáže až zabíjať, ťažko sa nachádzajú a zavádzajú do praxe spôsoby, ktoré nastoľujú rovnováhu.
Vyčerpaná pôda živí chemicky ošetrované plodiny a tie živia nás. Podobne ako rastliny zaťažované chemickým ošetrovaním a hnojivami strácajú svoju imunitu, strácame ju aj my...

Zelené potraviny nám pomáhajú tým, že podporujú optimálne fungovanie tela.
Svojím nutričným obsahom dodávajú telu širokú škálu potrebných vitamínov, minerálov, aminokyselín a živých enzýmov – v čiste prírodnej forme. Na druhej strane pôsobia liečivo, očistne a detoxikačne.
Zelené potraviny nás sýtia a liečia zároveň. Sú komplexné a prirodzené. Ich fytolátky pôsobia súvzťažne a navzájom sa podporujú, čím vytvárajú synergický efekt. Dohromady vytvárajú v našom tele chemické reakcie, ktoré by neprebehli, keby chýbal čo i len jeden prvok. Tým sú absolútne neporovnateľné so syntetickými výživovými prípravkami. Aj keď sa pokúšame dostať do organizmu dostatok minerálov a vitamínov, bez fytolátok, pohybu a zásaditého prostredia v tele nám len zanášajú organizmus, telo ich nedokáže spracovať a využiť. Nestačí sa úzko zaujímať len o nutričné hodnoty, ale aj o to, že látky účinkujú v prirodzenom prostredí. Preto pozitívne reakcie vyvolá hoci menšia dávka, ale správnej stravy.
V neposlednom rade je treba triezvo dbať na všeobecné potreby a zásady zdravého životného štýlu.

Čím sú zelené potraviny pre nás cenné?

Niektoré z účinkov, ktoré môžeme spomenúť:
- majú mohutný antioxidačný účinok a chránia tým bunky proti rakovine a iným civilizačným chorobám
- výrazne podporujú zdravú funkciu imunitného systému
- sú zásadotvorné a tým upravujú acidobázickú rovnováhu v tele, pomáhajú pri civilizačných ochoreniach vznikajúcich z prekyslenia organizmu
- vitamíny, minerály a enzýmy svojou vynikajúcou vstrebateľnosťou ektívne a účinne dopĺňajú ich deficit v organizme
- vysoký obsah zeleného farbiva chlorofylu lieči zápaly a infekcie, urýchľuje hojenie rán, popálenín